Eulàlia Oliver participa a l'exposició Col·lectiva de socis de l'A-FAD - "De la Natura al Paper" - Museu Molí Paperer de Capellades

26 gener 2014

Aquesta exposició es gesta després de tenir lloc un taller de treball amb paper que l'A-FAD i el Museu Moli Paperer de Capellades van organitzar pels socis de l'A-FAD. Multidisciplinari com sempre, varen assistir al taller, artistes i artesans de diferents especialitats. Un temps després de l'experiència i fruit de la col·laboració entre ambdues entitats es va impulsar l'exposició que s'inaugurà el passat 12 de gener i que romandrà oberta fins el proper 9 de març.

L'exposició, comissariada per Magda Polo (Directora de l'A-FAD) i Victòria Rabal (Directora del Museu Molí Paperer de Capellades), s'orientà a recollir les diferents sensibilitats dels artistes i artesans creant la seva obra al voltant d'aquest material i aprofitant les variades possibilitats que els hi dóna per seguir l'eix del títol de l'exposició, "De la Natura al Paper", que resumeix una de les característiques del paper, com a material que prové del medi natural i que, un cop transformat, hi torna.

El paper en el seu estat natural o bé combinat amb altres materials, ceràmica, vidre, metalls, teixits, etc. dóna cos a l'exposició i es el seu fil conductor per l'obra dels artistes que hi participen:  Selva Aparicio, Bente Bakers (Estudio Nómada), Teresa Casanovas, Guillaume Cassar (Associació Drapart), Escola d'Art Floral de Catalunya, Assumpció Espada, Quim Falcó i Txell Tembleque, Núria Farré, Cynthia Fusillo, Joana Garganté, Anna Giagnorio, Teresa Gironès, Kima Guitart, Laia Llach, Maite Marín, René Mueller, Aurèlia Muñoz, Eulàlia Oliver, Ximena Pérez Grobet, Marta Roca, Teresa Rosa Aguayo, Montse Soler, Taller Gabins, Taller Tasmania i Iris Tonies.

L'Eulàlia Oliver hi presentà dues peces cilíndriques amb els titols de Cossi I (22x33 cm) i Cossi II (30x30), que són una evocació dels cistells o coves que s'utilitzaven per recollir els draps, matèria primera principal en la fabricació del paper.  El blanc de la porcellana, ens porta al color de la pasta de paper en el moment en què està a punt per fer els fulls i l'esmalt de l'interior de les peces -celadon d'inspiració japonesa- evoca, amb el seu subtil aspecte, l'aigua present en tot el procès de la fabricació del paper.  L'Eulàlia ha concebut les peces per treballar-les amb porcellana i pasta de paper, totalment modelades a ma per mitja de xurros i planxes gravades, deixant de banda aquest cop tant el torn com les fines làmines de porcellana amb les que treballa habitualment. Les peces estan cuites a 1.280ºC en reducció i a part de l'esmalt interior, l'exterior presenta lleus tocs de color, en forma de sanefa, repetint el motiu de base en ambdues peces.

(Fotos i text del post de GiO-bcn)

MOLÍ PAPERER DE CAPELLADES
C. Pau Casals, 10  -  08786 Capellades 
Horari:  De dilluns a dijous de 9 a 18 h
De divendres a diumenges i festius de 10,30 a 14,30 h

Podeu veure altres imatges de la inauguració i exposició feu clic aquí